Chat with us, powered by LiveChat
online marketing by River Online

Google Ads Attribution

 

Måler du dine konverteringer forkert?

Måler du stadig dine konverteringer ud fra det sidste klik, så går du sandsynligvis glip af vigtig viden omkring dine forskellige kampagners reelle værdi og effekt.
Dette kan påvirke dine samlede resultater negativt og bremse din forretnings vækst – Det er hér attributionsmodellerne kan hjælpe!

Brugernes adfærd har ændret sig

Brugernes adfærd er anderledes i dag end for 10 år siden – det samme bør din målsporing også være.
I en tid med adgang til internettet stort set overalt, så ændrer vores online adfærd sig også derefter. Vi er ikke længere i en tid, hvor vi kan sige at vi lige går online eller offline – i dag er vi stort set altid online, og det benytter vi os i dén grad af.
At vi er online 24/7 betyder også, at vi påvirkes på forskellige måder af eksempelvis annoncer fra Google Ads, og det samme gør du med dine potentielle kunder, når du markedsfører dig på Google Ads.

Mit søgeord konverterer ikke – Eller gør det?

Med den gamle Last-Click model får det sidste klik al æren for din konvertering. Men hvis du kører Display, Remarketing og har andre søgeord, som har været en del af din kundes samlede købsrejse, så vil de kampagner ikke fremstå som at have bidraget til konverteringen.
Spørgsmålet er så: Ville du overhovedet have skabt den konvertering, hvis brugeren ikke var blevet påvirket tidligere i købsrejsen?

Brug attributionsmodeller

Med attributionsmodeller fordeles konverteringerne ud på de forskellige klik, som brugeren har været igennem på sin købsrejse. Du får dermed brugbar information omkring hvad der påvirker brugeren tidligt i købsrejsen, og kan dermed optimere din annoncering ud fra dette.

Hvor Klik 3 efter Last Click-modellen ville få hele æren for den endelige konvertering, så går du glip af informationer om Klik 1 og 2, som tydeligvis har påvirket brugeren på vejen mod konverteringen.

Modellerne

Afhængig af din forretning og dine brugeres adfærd skal du vælge en attributionsmodel. Vi anbefaler ikke at bruge Last Click eller First Click grundet de manglende informationer om de andre touch points i markedsføringen, som kan have en ikke ubetydelig værdi for din forretning.

Last Click & First Click

Vi anbefaler ikke at bruge Last Click eller First Click grundet de manglende informationer om de andre touch points i markedsføringen, som kan have en ikke ubetydelig værdi for din forretning.

Dermed står vi tilbage med de 3 modeller Linear, Position-based og Time Decay.
Disse 3 har ingen minimumskrav for at kunne blive aktiveret.

Linear

Konverteringen fordeles ligeligt over samtlige touch points gennem brugerens købsrejse.

Position-based

Første og sidste klik i købsrejsen får hver 40% af æren, og de sidste 20% fordeles ligeligt mellem de eventuelt mellemliggende touch points.

Time Decay

Denne model er baseret således, at jo tættere klikket er på den endelige konvertering, jo mere bliver klikket tildelt af konverteringen. Last Click vil derfor få mest af æren i forhold til resten.

Data Driven

Den sidste attributionsmodel, Data Driven, er den model, som du bør stræbe efter at få aktiveret. Men da denne model, som navnet indikerer, er drevet af data, er der derfor nogle minimumskrav, som skal opfyldes.

Hovedreglen er, at du på din konto som minimum inden for de seneste 30 dage har:
- 15.000 klik
- 600 konverteringer
Data Driven tager udgangspunkt i et utal af parametre, som derefter udregner hvordan og hvorledes fordelingen af konverteringerne skal fordeles.
Opfylder du ikke minimumskravene til Data Driven bør du vælge at anvende en af de 3 andre attributionsmodeller, som ikke har minimumskrav for aktivering.

Hvad skal du gøre?

Vi anbefaler, at du som udgangspunkt skal gøre 2 ting:
1. Sørg for at have sat *Google Ads konverteringssporing op (og ikke kun Analytics)
2. Find den attributionsmodel, som passer til dig og din forretning, hvis ikke du kan vælge Data Driven.

Du vil med attributionsmodellerne, og de data de giver, få et bedre indblik og udgangspunkt for at optimere din markedsføring og vækste din forretning. Jo tidligere du kommer i gang jo bedre – Det kan hjælpe dig med at give dine konkurrenter baghjul!

Hvorfor Google Ads konverteringssporing til attributionsmodellerne?

Da vi i dag er online hele tiden betyder det også, at brugere også ofte skifter fra en enhed til en anden gennem deres købsrejse.
Google Ads konverteringssporingen gør det muligt at spore cross device konverteringer, således der også modtages data omkring konverteringer på trods af, at brugerne skifter enhed. Brugere undersøger ofte på deres smartphones, men ender med at købe på computer eller tablet. Med cross device tracking samt attributionsmodel kan klikket på smartphones nu tilegnes en værdi grundet indflydelsen i brugerens rejse.
Det vil ikke være 100% af konverteringer cross device, som vil blive sporet, da der er visse foranstaltninger, som skal opfyldes. Men lidt data har også sin ret, og det kan hjælpe dig mod bedre at forstå dine brugere, effekten af dine kampagner og dermed gavne din forretning.

⇩ GRATIS ANALYSE - Få testet dit Google Ads, SEO, Facebook ⇩

 1. (*)
  Indtast venligst dit navn foroven
 2. (*)
  Indtast venligst en gyldig e-mail foroven
 3. Indtast venligst et telefonnummer foroven
 4. ⇦ Få en SEO Analyse
  Indtast venligst en hjemmesideadresse foroven
 5. ⇦ Få en Google Ads Analyse
  Indtast venligst et 10-cifret Google Ads ID foroven
 6. ⇦ Få en Facebook Analyse
  Indtast venligst URL til Facebooksiden foroven
 7. (*)
  Invalid Input

   Læs mere om 360 Analysen her

Referencer

               FMP Badge whitesmall    Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

 

Copyright © 2019 River Online ApS - CVR 36489987