Skip to main content

Grunden til at jeg har skrevet 3 måneder og ikke 5 måneder(som der er til jul), er at folk begynder deres søgen efter julegaver allerede i Oktober, for at slippe for alt jule-stressen med at finde julegaver i sidste øjeblik. Jeg har lige taget en graf med herunder, på ordet "Julegaver til ham", hvor det er tydeligt at se hvornår julesalget slutter og starter!

Og mange webshops på nettet, har ikke den fjereneste idé om, at deres konkurrenter gør sig klar, fordi de ved, at man kan hive en del salg hjem mellem Oktober og December. De skruer op for deres Søgemaskineoptimering, og gør sig 100% klar til julen, for at sikre sig mange salg. Det var lidt hurtigt baggrunds viden, lad os nu se på de 3 tips, som kan gøre dig klar til julesalget.

Tip 1: Sku' op for linkbuilding

En meget stor del af søgemaskineoptimering er linkbuilding, vi kan ikke komme udenom det. Lad vær med at lave for mange links på en gang så det ser meget unaturligt ud. Men gør det på et niveau, hvor det ligner at du får en naturlig tilgang af links. Bare sørg for at få skruet lidt op for dine links. Gode ideér til linkbuilding kunne være:

  • Vær’ aktiv på forums som matcher din webshop i relevans
  • Lav en side på blogger.com & WordPress.com – også blog løs om dit emne med link til din side
  • Skriv artikler til de forskellige artikeldatabaser
  • Gæsteblog hos bloggere som skriver om dit emne

Tip 2: Lav en landing page til formålet

Hvis ikke du har en side som sælger julegaver, så lav en! Giv evt. nogle fede juletilbud, det kan være en rigtig god idé. Hvis det var mig ville jeg kalde siden for “Juletilbud” også få den optimeret til nogle jule-søgeord, som evt. kunne være, “Julegaver til børn”. Hvis ikke du er så god til søgeord, så kan du passende læse min egen artikel omkring Googles nye søgeordsværktøj, Google Keyword Planner.

Tip 3: Gør brug af Adwords

Jeg er en ærlig person, jeg er desværre ikke den store adwords-ekspert endnu. Så alle mulige konkrete råd, vil jeg ikke kunne komme med. Men at løbe en adwords kampagne mellem midt Oktober til slut- December, er bestemt ikke nogen dårlig ide. Og det er her at Tip 2, også kommer ind i billedet. Fordi har du en god optimeret landingpage, med en masse CTA på siden, og gode tilbud, så er du godt graderet. Her er nogle ting som du skal overveje ved en “Jule-kampange”:

  • Vælg de rigtige søgeord (få hjælp af et adwords bureau eventuelt)
  • Lav et budget
  • Find de bedste juletilbud du kan, så det er nemt for brugeren at vælge et produkt

Bedste SEO Tip, som ikke er med på listen

Tag telefonen og ring til et SEO bureau, det kan godt være du skal slippe med lidt penge, men chancen for at tjene pengene hjem igen, er meget stor, alt efter hvor godt de klare det. Bare fortæl dem at du vil gerne have dem til at gøre din webshop klar til julen, eventuel henvis dem til denne artikel. Jeg håber du blev klogere, og jeg håber du får skudt en masse salg afsted til jul! Held og lykke!

OBS: Hvis du kunne li’ mit indlæg, så gør mig den store tjeneste at del det, Mange tak! 🙂

Emil Sørensen – SEO Manager

Gratis Tool Box

Få overblik over din hjemmeside, dine tekster og meget andet

Vi har gennem flere år udviklet en lang række værktøjer, som vi selv har gjort og gør brug af i vores daglige arbejde. Nogle af dem har vi gjort tilgængelige for alle i vores gratis tool box.

 

Se værktøjskasse