Skip to main content

Men hvad hvis dine GA-data indeholder en masse trafik som ikke vedrører forretningen. F.eks. alle de gange du selv går på dit site, eller alle de gange dine medarbejdere går på sitet for lige at checke priser, firmapolitik eller bare finde et telefonnummer på en kollega i en anden afdeling.

Dette vil gøre dine tal skæve og unøjagtige. Prøv f.eks. at overveje hvad det betyder for din konverteringsrate, brugerstrøm og tid pr. side.

Det giver en masse trafik, der forvrider dine tal, og gør det vanskeligere at udlede de rigtige konklusioner.

Filtre er løsningen

Filtre kan bruges til både at filtrere trafik fra, men også til at tilføje eller manipulere data. Det simpleste filter som alle burde starte med at lave, er et der filtrerer din egen trafik fra. Heldigvis er det også et af de simpleste at opsætte.

Pas på dine data

Inden du kaster et filter på dine data skal du vide lidt om hvordan GA fungerer. Visninger i google kan beskrives som datasamlinger. Filteret du lægger på filtrerer data inden de bliver lagt i visningen. Det betyder at hvis du lægger et filter på en visning så gælder det først fra det tidspunkt du lægger det på, ligesom du ikke kan fjerne de ændringer filteret har lavet efterfølgende.

Derfor lægger du ALDRIG et filer på din standard visning ”Alle websitedata”. I stedet opretter du en ny visning, og lægger filter på denne. Best practice er at lade ”Alle websitedata” være, oprette en visning med filtre samt en ekstra visning til at teste nye filtre på.

Følg vejledningen nedenfor for at oprette dit første filter. 😊

Sådan gør du

I din GA vælger du ”Administrator” og ”Alle websitedata

Giv den nye visning et navn og tryk ”opret visning”. Lad den stå på ”website”

På den nye visning du lige har oprettet vælger du filtre:

Vælg ”+ Nyt filter”

Vælg foruddefineret filter – udelad – trafik fra ip-adresse – der er lig med.

Ip-adressen udfylder du med din egen ip-adresse som du let finder på f.eks. http://myip.dk

Fremover vil du i din nye visning kun se de data der ikke er fra den ip-adresse du har indsat.

Vil du have hjælp til Google Analytics opsætning?

Gratis Tool Box

Få overblik over din hjemmeside, dine tekster og meget andet

Vi har gennem flere år udviklet en lang række værktøjer, som vi selv har gjort og gør brug af i vores daglige arbejde. Nogle af dem har vi gjort tilgængelige for alle i vores gratis tool box.

 

Se værktøjskasse