Chat with us, powered by LiveChat
online marketing by River Online

Har du råd til miste 50% af dine potentielle kunder?

Det er vigtigere end nogensinde at din hjemmeside virker på mobile enheder. Over 50% af det samlede besøgstal på et gennemsnitligt website kommer fra mobilen. Med mobile-first indexing bestemmes dine placeringer på Google i højere grad af hvor mobilvenlig din hjemmeside er. Hos River Online kan du bestille en gratis og uforpligtende 360-graders gennemgang af din hjemmeside.

Test din hjemmeside - Prøv Googles gratis værktøj

Den 26. marts 2018 meldte Google officielt ud at de begyndte at rulle ”mobile first indexing” ud i hele verden. Fremadrettet vil Google bruge mobilversionen af din hjemmeside til indeksering og ranking i søgeresultaterne, frem for som tidligere at bruge desktopversionen som målestok for hvor godt optimeret en side er.

Dette er for bedre at kunne servicere den hurtigt voksende andel af mobile brugere, som allerede udgør over 50% af det samlede besøgstal på et gennemsnitligt website.

Google beholder kun det ene index, hvilket betyder at det ikke er en algoritme, som bestemmer dine søgeords placeringer på desktopsøgninger, og en anden der bestemmer dine placeringer på mobil søgninger – dét er samme indeks, som primært kører på mobilversionens formåen og optimeringsgrad.

Derfor er det nu endnu vigtigere end nogensinde at have en mobilvenlig hjemmeside, som virker på mobile enheder.

Google stiller et værktøj gratis til rådighed, for at teste om din side vurderes som mobilvenlig, klik her: https://search.google.com/test/mobile-friendly

 

 

5 råd til en bedre mobiloptimering

Selvom testen viser at din side er mobilvenlig, er det ikke det samme som at den er mobiloptimeret. Det er vanskeligt at lave en mobiloptimeret hjemmeside, som virker lige så godt som en desktop hjemmeside. Den primære årsag er at mængden af information skal passes ind på det mindre skærmformat.

Derfor er det også tilladt jvf. Googles egne retningslinjer, at skjule indhold på mobile enheder.

Vi har alle brugt en ”burgermenu” på en mobilside og de fleste af os er også stødt på et ”læs mere” link. Disse elementer vil blive vægtet på lige fod med synligt indhold. Det samme gælder faneinddelt indhold.

For at få de bedste resultater, i forbindelse med skiftet i måden Google indekserer din side, er der faldgrupper du skal navigerer uden om.

Her er 5 råd til at opnå en bedre mobiloptimering:

 • Sørg for at alle JavaScripts, CSS, billeder og videoer kan indekseres.
 • Sørg for at dine popups ikke dækker hele skærmen på mobil.
 • Sørg for at klikbare elementer ikke sidder for tæt
 • Sørg for at din tekststørrelse ikke er for lille
 • Sørg for at din side også virker på en 3G forbindelse.

Mobilhastighed

En af de største forskelle på desktopcomputere og mobile enheder, er måden enheden er forbundet til internettet.

Nå du sidder ved din desktop computer, så er du enten koblet direkte op til internettet gennem et netværkskabel, eller også er du i nærheden af en Wifi forbindelse. Der er med andre ord, som oftest en fornuftig forbindelse til internettet. Det gør sig ikke altid gældende for mobile enheder, og selvom vi Danmark har et fornuftigt signal til mobildata, så er forbindelsen til internettet oftest en del svagere og dermed langsom.

Eftersom vi skal have hjemmesiden til at virke godt på mobile enheder, så er det ikke ”bare” nok at siden tilpasser sig det mindre format, der skal også være en fornuftig indlæsningshastighed.

Det er allerede nu meldt ud fra Google, at sider som har en ringe indlæsningshastighed vil blive straffet på både mobil og desktop søgninger. Denne opdatering forventes at træde i kraft i juli 2018. Med ”straffet” menes der at dine søgeord vil få dårligere placeringer på Google end dine nærmeste konkurrenter og dermed langt mindre synlighed i søgeresultaterne.

River Online kan hjælpe dig med mobil- og hastighedsoptimering

Viser udfordringerne at være for uoverkommelige, så kan du bestille en 360 graders analyse herunder. River Online arbejder også sammen med nogle af de bedste indenfor optimering af hjemmesider, kontakt os gratis og uforpligtende.

⇩ GRATIS ANALYSE - Få testet dit Google Ads, SEO, Facebook ⇩

 1. (*)
  Ugyldig indtastning
 2. (*)
  Ugyldig indtastning
 3. Ugyldig indtastning
 4. ⇦ Få en SEO Analyse
  Ugyldig indtastning
 5. ⇦ Få en Google Ads Analyse
  Ugyldig indtastning
 6. ⇦ Få en Facebook Analyse
  Ugyldig indtastning

   Læs mere om 360 Analysen her

Referencer

                                                                  

 

Copyright © 2019 River Online ApS - CVR 36489987