Chat with us, powered by LiveChat
online marketing by River Online
header 1

Mobile-first Indexing - Hvor god er din side?

 

Vidste du at Google lige har udrullet deres Mobile-first indexing som bestemmende ranking faktor? Google vil nu starte med at crawle mobilsiden af din hjemmeside i stedet for desktopversionen.  Det er ingen hemmelighed at flere og flere anvender deres mobil når man går online. En ny Googlebot vil gennemgå dit mobilsite og afgøre om sidens ydeevne, indhold og brugeroplevelse er i topklasse. I så fald får du en bedre placering. Hvis mobilsiden mangler eller halter, vil andre hjemmesider rangere højere. Selvom du ikke fokuserer på mobil, vil du stadig blive bedømt af dit mobilwebsted.

Nu er det tid til at handle – Du vil nødigt tabe terræn til dine konkurrenter.

Hvad betyder det for dig?

Lige nu ved ingen præcis, hvordan og hvornår den første indekseringsproces vil spille ud. Vi ved imidlertid, at du skal holde dit mobilwebsted up-to-date ved at fjerne alle mulige barrierer som dårligt indlæst scripts og det er samtidig vigtigt, at man ikke blokerer forkerte filer i sin Robots.txt. En af de vigtigste parametre er sidens hastighed. Den skal indlæses lyn hurtigt, hvis du vil sikre dig en god placering på SERP (søgemaskiners resultatliste).

Mobil SEO er ligesom almindelig SEO som vi kender det. Det handler om at optimere hjemmesiden, så den findes og får en så god placering som muligt. Smartphone skærme er små. Brugere skal rulle uendeligt, hvis det er et langt afsnit. Tekst på en mobilskærm har potentialet til at give enhver webdesigner hovedpine. Men design og brug af tekst har en absolut afgørende betydning for dit websteds succes. Hvis dit websted er ulæseligt eller bare grimt, vil folk ikke læse din 1000-ordartikel. Måske er du uheldig og de læser ikke engang dine 100 ords-artikler.

Start i dag og vær på forkant med din fremtidige succes og konkurrenceskarphed.

Det skal du gøre

Test Mobilhastigheden på hjemmesiden

 Som skrevet overfor er hastigheden også en vigtig ranking faktor for dit site. Brug Pagespeed til at aflæse hastigheden på din dekstop og mobilversion. Siden vil give dig et overblik over sidens størrelse og optimeringsforslag:

6

 

Test Mobilvenligheden

Noget af det første man skal gøre, er selvfølgelig at finde ud af om man har en mobilvenligside. Brug gerne Search Console til dette og klik på Søgetrafik > Mobilanvendelighed. Google vil vise dig eventuelle fejl, der påvirker dit websites mobilvenlighed og give dig de korrekte rettelser:

7

 

Se dit mobilsite på Desktop

Når man skal mobiloptimere på ens hjemmeside, så ville det være super hvis man havde 5 forskellige mobile enheder at teste fra, så man kunne være sikker på at ens hjemmeside var lige god på alle enheder. Det er dog ikke særlig tit, at man ligger inde med en masse forskellige telefoner. Det kan også være markant nemmere at arbejde i layout hvis man kan få mobilskærmen vist på desktop - og det er muligt med Google Chrome:

1) Navigér til den URL du gerne vil mobilundersøge.
2) Tryk på CTRL + SHIFT + i eller højreklik et sted på siden > Inspicér element, så burde du få nogenlunde denne skærm op:

1

3) Herefter kan du trykke på det lille "mobil/tablet" ikon og skifte din browser til mobilvisning:

2

 

4) Når du har trykket på knappen, får du mulighed for at se din side i mobilvisning, hvor du har mulighed for at vælge forskellige slags enheder, samt vende siden i hhv. lodret og vandret position:

3

5) Du kan også disable cachen, eller "throttle" din forbindelse til at efterligne en middelmådig mobilhastighed. Vælg "Netværk":

4

6) I bunden kan du se, hvor hurtig din side er med de indstillinger du har valgt:

5

Hvis dit mobile website skal spille 100%, så anbefaler River Online følgende:

Max 100 Requests
Max 2 MB sidestørrelse (med cachen disabled)
DOMContentLoaded: Max 1 sekund

 

Skal vi kigge på dit mobile website?

Er du stadig i tvivl om hvordan du skal optimere dit mobile site? Det kan vi hjælpe med. Når du bestiller en 360° Analyse hos os, så har du mulighed for at få en teknisk SEO mobilanalyse.

⇩ GRATIS ANALYSE - Få testet dit Google Ads, SEO, Facebook ⇩

 1. (*)
  Ugyldig indtastning
 2. (*)
  Ugyldig indtastning
 3. Ugyldig indtastning
 4. ⇦ Få en SEO Analyse
  Ugyldig indtastning
 5. ⇦ Få en Google Ads Analyse
  Ugyldig indtastning
 6. ⇦ Få en Facebook Analyse
  Ugyldig indtastning

   Læs mere om 360 Analysen her

Referencer

                                                                  

 

Copyright © 2019 River Online ApS - CVR 36489987