Skip to main content
SEO

Penguin 2.0 rammer Google

Af maj 14, 2013februar 17th, 2022No Comments

De siger selv at det bliver en større opdatering, og spørgsmålet er så, om den bliver lige så stor som den første i 2012. Men har vi i det hele taget noget at være bange for? Jeg mener ikke at der noget at være bange for, hvis man bare har styr på hvad man laver. Udfører man kvalitets arbejde med god on-page optimering og lader være med at linkspamme, er der ingenting at være bange for.

Det vigtigste ved den linkbuilding der er, eller bliver lavet, er at den ser naturlig ud, den skal være lavet på en naturlig måde, så intet virker mistænksomt. Den gode måde at lave linkbuilding på, er selvfølgelig stadig at få den på den naturlige måde, men man har jo altid en trang til at bygge lidt ekstra på, og det kan du stadig. Men arbejdet med at bygge links bliver større, fordi det skal være mere og mere kvalitetsindhold, samt skal spredningen over forskellige metoder være endnu større end den har været tidligere.

Den største fejl du pt. kan begå er at linke hele dit netværk sammen, det vil sige at hvis en af dine sider/blogs bliver fundet, finder de også de andre. Når du har en masse blogs eller sider, som du linker videre til dit hovedsite, så linker mange de blogs videre til hinanden for at give dem mere værdi, det må du ikke gøre.

Forbedringer til forbrugeren

Mange har gennem det sidste år klaget over, at mange af de samme sider gik igen i søgeresultaterne på side 2, 3 osv. dette mener de nu at have løst, derfor skulle man, efter de næste 3 måneder, ikke se de store mængder af linksamlinger fra samme websted på de efterfølgende resultatsider.

Det skulle også blive lettere for nogle sider at komme tilbage i resultaterne hvis de er blevet straffet for meget i den første panda opdatering, den kom på nogenlunde samme tid som penguin, og panda får også en mindre justering i denne omgang, til manges fordel. Det kan f.eks. være gode valide sider som f.eks. er online med for mange reklamer. Disse sider som ligger på kanten af reglerne, vil muligvis få et lille løft igen når opdateringen, er ført ud i livet indenfor de næste 3 måneder.

Kigger vi det hele igennem, skal du bare sørge for ikke at lave den dårlige type SEO, så har du intet at frygte. Det tager lidt længere tid at gøre tingene ordenligt, men det holder meget længere.

– Jesper Riber

Gratis Tool Box

Få overblik over din hjemmeside, dine tekster og meget andet

Vi har gennem flere år udviklet en lang række værktøjer, som vi selv har gjort og gør brug af i vores daglige arbejde. Nogle af dem har vi gjort tilgængelige for alle i vores gratis tool box.

 

Se værktøjskasse