Skip to main content

Mobiloptimerede sider får bedre placeringer

Google har offentliggjort, at de er ved at teste, det som de kalder for “Mobile-First Index”. Dette betyder, at de i stedet for at kigge på din hjemmesides desktopversion, når de skal indeksere og ranke din side, så vil de fremover se på din mobilversion først. Den rankering de giver din mobileversion af hjemmesiden, vil derfor have indflydelse på din desktop placering.

Hvorfor så det?

Grunden til at Google vælger at teste ”Mobile-First Index er, at flere og flere i dag bruger deres mobil til at søge fra. Da ikke alle virksomheder har sammen indhold på deres mobileside, som på deres desktop, skaber dette er problem for Google, der gerne vil give det bedste og mest relevante søgeresultater til deres brugere. For at løse problemet vil de fremover prøve, i så vidt muligt omfang, at bruge indhold, links og struktureret data fra din mobilside, når de skal tildele dig en placering. Det er derfor nødvendigt at du (snart!) sikrer dig en mobiloptimeret hjemmeside.

Ingen grund til panik!

Google er stadig på test stadie med dette, og selvom du ikke har en mobil version af din hjemmeside, og heller ikke planlægger at få det, så vil Google stadig “bare” kigge på din desktop version og indeksere din hjemmeside derefter. Dog vil dine konkurrenter have en markant fordel i Googles søgeresultater i fremtiden.

Hvordan ser du om din hjemmeside er mobilvenlig?

Du kan tjekke om din hjemmeside er mobil venlig her: goo.gl/DxzbfE ellers er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 80 600 400 –

Vi står altid klar på at rådgive og hjælpe dig til gode placeringer på Google.

Gratis Tool Box

Få overblik over din hjemmeside, dine tekster og meget andet

Vi har gennem flere år udviklet en lang række værktøjer, som vi selv har gjort og gør brug af i vores daglige arbejde. Nogle af dem har vi gjort tilgængelige for alle i vores gratis tool box.

 

Se værktøjskasse