Skip to main content

Linkbuilding

Linkbuilding er med til at løfte dine SEO placeringer, når du gerne vil ligge godt i Googles søgevisninger.
Vi bruger 3 forskellige teknikker til linkbuilding.

Hvad er linkbuilding?

Når man får andre hjemmesider, blogs eller lignende til at lave links til ens eget website, så fungerer disse links for søgemaskinen som en form for en anbefaling. Det vil altså sige,  får du et link fra børsen.dk, så anbefaler børsen.dk mere eller mindre inddirekte dit website. Og det er klart, at jo flere gode anbefalinger du får, jo bedre placeringer får du tilsvarende. Selve det tekniske aspekt omkring det at opbygge links kommer vi ind på længere nede på siden.

Linkbuilding er en af de mest omtalte dele af SEO – hvad end det så er positivt eller negativt. Nogle mener, at linkbuilding ikke skal praktiseres, da det kan skade et website. Andre mener, at linkbuilding er det mest effektive SEO-redskab.

Dog er det vigtigt, at det er links af høj kvalitet og ikke kun købte links, så man opnår en naturlig linkprofil. I sidste ende er det selvfølgelig altid dit valg, om du ønsker linkbuilding, og det herunder også er vigtigt at vide, at linkbuilding officielt ikke er tilladt ifølge Googles retningslinjer.

Vi tror på, at det kun er muligt at opnå gode placeringer på konkurrenceprægede søgeord, hvis man benytter sig af linkbuilding. Når vi skal udføre linkbuilding i praksis, er det derfor vigtigt, at der laves et godt mix af alle former for linkbuilding, således at din virksomhed får en bred og varieret linkprofil, som ser naturlig ud. Linkbuilding skal laves over tid, så linkene kommer i et naturligt flow, og af den grund laves de fleste linkbuilding aftaler laves som en løbende proces.

Vil du høre mere om dine muligheder med linkbuilding?

Udfyld formularen her og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Almindelig linkbuilding

90 % af alle SEO leverandører benytter sig af almindelig linkbuilding, og hos River Online tilbyder vi også denne valgmulighed, da den er relativt billig i forhold til manuel eller outreach linkbuilding.

Almindelig linkbuilding betyder, at du får links fra et netværk af blogs (PBN), hvor for eksempel studerende skriver artikler om produkter og publicerer dem på netværket. Det giver dig links med en nogenlunde trust, som kan bringe lavt eller mellem konkurrencebaserede søgeord til toppen i Google.

Hvis du i dag får lavet linkbuilding af en leverandør, men ikke er helt sikker på, hvorfra dine links kommer, så spørg efter en liste med det samme. Hvis din leverandør ikke vil udlevere listen, så er det med stor sandsynlighed fra linknetværk. Hos River Online udleverer vi altid en liste over alle de links, vi laver til vores kunder.

Almindelig linkbuilding er billig og effektiv. Vi anbefaler altid at benytte den i kombination med andre former for linkbuilding.

Prøv almindelig linkbuilding, og få samtidig en gratis rank tracker

Ønsker du at teste linkbuilding?
Bestil en Linkpakke til en ekstra skarp pris.

Vi opsætter også en gratis rank tracker til dig, så du kan følge med i, hvor meget dine placeringer stiger på Google.

Outreach Linkbuilding

Outreach linkbuilding er den mest moderne form for linkbuilding, og den har samtidig et højt kvalitetsniveau. Omkostningerne er lidt højere end ved manuel linkbuilding pr. link, men kvaliteten er til gengæld bedre og mere sikker.

Outreach betyder, at man går ud og finder bloggere, som vil skrive om ens produkter eller services for penge eller gaver. Dette er også imod Googles retningslinjer, og hvis man ikke sørger for, at det bliver klart defineret i indlægget, at det er et betalt indlæg, vil det også være imod den danske lovgivning. Ikke desto mindre giver outreach linkbuilding gode links fra relevante bloggere og dermed gode resultater for din virksomhed, såfremt det udføres ordentligt.

Manuel Linkbuilding

Manuel linkbuilding er en af de ældste metoder til at fremskaffe links til websitet. Det er samtidig også den mest sikre metode. I al sin enkelthed har du en person til at finde linkmuligheder eller udfører det selv.

Man finder linkmuligheder fra gratis sider men også fra sider, hvor man betaler for at få links. Det kan være fra. dagens.dk, business.dk eller andre sider hvor dine konkurrenter får links fra.

Hos River Online kan vi blandt andet tilbyde at lave konkurrentanalyser af dine konkurrenters links og finde ud af, hvor de får links fra. Har flere af dine konkurrenter links fra for eksempel Dagens.dk, så giver det god mening, at kontakte Dagens.dk for at se på, om der ikke også er mulighed for, at din side får links derfra. Dette bringer din side på samme højde som dine konkurrenter, og herfra er det så bare et spørgsmål om at bygge på, så din side får flere og bedre links end dine konkurrenter.

Det er meget tidskrævende at lave manuel linkbuilding, men det er også en af de mest sikre metoder at arbejde med, da linkene bliver utrolig varierede.

Pressemeddelelser

Når vi begynder at gå i dybden med links, vil pressemeddelelser få en helt anden lyd, fordi vi så ikke går udelukkende efter branding.

Vi kan også bruge pressemeddelelser til at få links til websitet. Vi har kontakt til flere danske journalister, både interne og freelancere, og når du har en rigtig god historie, som kan tage overskrifter enten ved de lokale eller de store aviser, så kan man godt være heldig at få nogle gode links på den måde.

Det kræver lidt ekstra tid at lave en pressemeddelelse, som går efter links, og en af de metoder, man ofte bruger, er at lave en analyse, som ligger på det website, historien omhandler. Her vil diverse aviser mange gange linke til artiklen.

Omtale og branding giver også trust til Google, og det ultimative mål er selvfølgelig at få et link. Men meget omtale på nettet giver dig også et løft, og jo større mediet er, jo mere trust har mediet tilsvarende.

Hvilken type Linkbuilding skal jeg vælge?

De fleste vil sige, at man skal vælge den dyreste slags. Hos River Online anbefaler vi dog at investere i en blanding af alle typer linkbuilding, så man får de gavnlige effekter fra dem alle. Hvis dit budget ikke er til denne løsning, kan du dog sagtens vælge at skære de dyreste metoder fra.

Har man et godt SEO-budget, så er manuel linkbuilding den rigtige vej at gå. Her får du det bedste fra alle verdener, og på lang sigt er det den metode, der giver dig den største sikkerhed for at beholde dine placeringer.

Vi anbefaler altid, at man aftaler proceduren omkring linkbuilding med en specialist, som har sat sig ind i din webshop, din økonomi og din forretning. Vil du gerne have råd og vejledning omkring linkbuilding, så kontakt River Online på 80 600 400, eller udfyld formularen herunder.

Få mere ud af din digitale marketing

Lad os kigge din online marketing igennem og danne et overblik over, hvor vi kan optimere bedst muligt.

Thomas Muus
Senior Strategic Advisor

   +45 25 94 00 19     tm@river.dk

Gratis Tool Box

Få overblik over din hjemmeside, dine tekster og meget andet

Vi har gennem flere år udviklet en lang række værktøjer, som vi selv har gjort og gør brug af i vores daglige arbejde. Nogle af dem har vi gjort tilgængelige for alle i vores gratis tool box.

 

Se værktøjskasse