Skip to main content

Gratis SEO analyse

Få lavet en gratis SEO-analyse hvis du er i tvivl, om du skal have lavet søgemaskineoptimering (SEO). En SEO-analyse kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor meget der skal laves, og hvor meget arbejde der ligger i at optimere dit website til gode placeringer. En god analyse skal laves af kompetente folk. Derfor er vores analyse ikke bare et automatisk udtræk, men en blanding mellem manuel gennemgang og automatiseret gennemgang.

Google anvender over 200 ranking signaler til at vurdere scoringen af deres søgeresultater. SEO omfatter tekniske, on-page- og off-page aktiviteter for at påvirke og forbedre nogle af de kendte signaler.

Vil du gerne vide hvordan SEO kan øge trafikken og omsætningen på dit site, skal du bare kontakte os til en uforpligtende samtale.

Analyse af dit SEO

Vi har mange års erfaring med søgeoptimering, og laver gerne en gratis analyse på dit SEO. Vi lader ikke en maskine gøre arbejdet, da vi laver en manuel gennemgang samtidig med en maskinel. På den måde får vi altid den bedste rapport til dig. Vores rapport er enkel og overskuelig, og giver dig den bedste vurdering af dit website.

On-page analyse

On-page SEO går i princippet ud på at optimere individuelle websider for at rangere højere på diverse søgemaskiner som f.eks. Google og Bing. On-page refererer til både indholdet på siden og HTML-kildekoden på en side, der kan optimeres. Dette er en modsætning til off-page SEO, der henviser til links og andre eksterne signaler.

On-page SEO har ændret sig gennem årene, så det er vigtigt at følge med de nyeste trends. Det kan være svært at holde sig opdateret med alle disse trends hele tiden, men som specialister hos River Online følger vi dagligt med. Derfor vil vores SEO-analyse altid være målrettet mod de seneste trends.

Title tags

Vi mener stadig at en meta title er blandt de vigtigste ranking faktorer over for søgemaskiner. Derfor gennemtjekker vi naturligvis profilen for hjemmesidens title tags via vores værktøjer. Ofte ser vi, at sidens meta title er:

 • For korte
 • For lange
 • Duplikeret
 • Indeholder brandnavnet
 • Ingen CTA

Meta beskrivelse

Meta beskrivelser kan være af en hvilken som helst længde, men Google viser generelt ikke mere end 155-160 tegn. Det anbefales at holde meta beskrivelser lange nok til at kunne beskrive sidens indhold og have en god CTA. Derfor anbefaler vi beskrivelser på mellem 50-160 tegn. Husk, at den optimale længde vil variere afhængigt af situationen, og dit primære mål bør være at give værdi og drive klik til siden.

Google annoncerede i 2009, at hverken meta beskrivelser eller meta keywords indgår i Googles algoritmer. Meta beskrivelser kan imidlertid påvirke en sides CTR (klikfrekvens) på Google, hvilket kan have en positiv indflydelse på en sides evne til at rangere. Af den grund er det blandt andet vigtigt at lægge en vis indsats i meta beskrivelser.

Når vi laver analysen, tjekker vi for følgende:

 • Meta beskrivelse for lang eller kort
 • Duplikeret med andre sider
 • Kedelig og ingen CTA

On-page tekster

Dette er et punkt omkring brødteksten på den specifikke side. Det kan f.eks. være en kategoriside eller et vigtigt produkt. Det er meget vigtigt at have nok tekst med de specifikke søgeord nævnt x-antal gange per 100 ord.

Vi gennemgår tekstens opbygning og analyserer om teksten er lang nok til det konkurrenceprægede søgeord siden skal målrette sig i mod.

Du kan læse mere omkring viden og myter her.

URL struktur

Hvordan er din URL struktur? Det er meget vigtigt at have korte og relevante URL’er. Søgeordet kan med fordel også indgå. For at tjekke om sidens URL er optimal, tjekker vi følgende:

 • Længde
 • Skal være læsevenlig
 • Indgåelse af søgeord
 • Dubletter
 • Streg – i stedet for underscore _
 • Anvendelse af overskydende ord
 • Undgå for mange subfolders i URL’en

Døde links

Du har sikkert før stødt på en side med navnet 404. Dette kalder man en død side, da den ikke eksisterer. Det kan være fordi siden har skiftet url og man ikke har oprettet en redirect. Det kan også være fordi man har sat siden offline, hvis den ikke længere giver værdi.

Man bør mindske sine 404 sider, så via vores værktøj tjekker vi alle almindelige HTML sider på domænet, og kan se om der er døde sider. Et dødt link er også et negativt signal at sende til Google, og har man flere af disse, kan det påvirke resultatet negativt på søgemaskinen.

Indgående links

Dette punkt belyser hvor mange domæner, der linker til din side. Vi gennemtjekker hele linkprofilen, og ser også deres kvalitet heraf. Måske siden har mange tilknyttede links med lav DR (domain rating)? Links der linker til ens domæne, bør samtidig også have høj relevans.

Eksempel:
Lad os antage, at en bilforhandler får et link fra et autoværksted. Dette link vil have høj relevans og værdi = Google belønner bilforhandleren via bedre placeringer.

Et andet eksempel er, at bilforhandleren får et link fra en frisør. Dette giver ikke mening, da det ikke er en branche, som minder meget af hinanden. Google belønner derfor ikke linket på samme måde.

Derfor er det meget vigtigt, at vi i vores SEO-analyse ser nærmere på dette punkt, og kommer med anbefalinger til at få en bedre linkprofil.

Generel teknisk evaluering

Ud over at tjekke al overstående som beskrevet, tjekker vi naturligvis også mange tekniske aspekter. Vi bruger derfor en del tid på at se nærmere på sidens:

 • Hastighed
 • Mobilvenlighed
 • SSL & http vs https
 • Interne 301 redirects
 • Robots.txt og noindex
 • Sprogversionering

Teknisk SEO kan være forvirrende for mange, men det er meget vigtigt at have styr på teknikken bag siden. Klik her for at læse mere omkring teknisk SEO optimering.

Google Ads og Facebook analyse?

Når vi laver en analyse til dig, så kan vi analysere meget mere end bare dit SEO. Vi kan også analysere dit Google Ads og Facebook i samme omgang. Med vores 360 analyse får du et overblik over hele din performance, men du kan også nøjes med dit SEO, hvis du ønsker det.

Vores 360 analyse går i dybden med dit SEO, og kigger ikke kun på tekniske udfordringer, men også på ekstern SEO samt on-page optimering. Du får et samlet overblik, som giver dig det mest optimale overblik du kan få over dit website. Bestil en 360 analyse, ved at klikke på linket nedenfor.

Få en 360°-analyse, og få lagt en klar digital vækststrategi for din virksomhed

Vi laver en klar digital vækststrategi til din virksomhed ud fra en indledende 360°-analyse af jeres nuværende digitale udgangspunkt. Begge dele er naturligvis ganske uforpligtende. Vi står til rådighed til at gennemgå strategien sammen efterfølgende.

Gratis Tool Box

Få overblik over din hjemmeside, dine tekster og meget andet

Vi har gennem flere år udviklet en lang række værktøjer, som vi selv har gjort og gør brug af i vores daglige arbejde. Nogle af dem har vi gjort tilgængelige for alle i vores gratis tool box.

 

Se værktøjskasse